Műegyetemi Állásbörze, hogy megismerd a lehetőségeidet

Elsődleges fülek

A 40. alkalommal megrendezett BME expó az állásajánlatok és gyakorlati helyek mellett tréningekkel, előadásokkal várta az érdeklődőket.

Magyarország legnagyobb állásbörzéjén és az azt megelőző idén immár háromhetes Felkészítő Napokon a fiatalok többek között önéletrajz- és karrier tanácsadás, vezetői- és készségfejlesztő tréningek és próbainterjú segítségével készülhettek fel a sikeres álláskeresésre.

A megkérdezett pályakezdők örömmel fogadták a szakemberek tanácsát a „tökéletes” önéletrajz elkészítéséhez, próbálták ki az angol nyelvi túlélőteszt segítségével, hogy mennyire boldogulna külföldön, de sokakat érdekelt, hogy mit árul el a kézírásuk.

A két napos kiállításon összesen 147 cég képviseltette magát. A standok között sétálva örömmel tapasztaltuk, hogy az előző évekhez képest egyre több helyen kínáltak pozíciókat pályakezdő építőmérnököknek és a gyakorlati helyre vadászó hallgatóknak is.

Az érdeklődők többsége „célirányos” kereste fel az előre kiszemelt cégek standjait. „Megnéztem az Állásbörze honlapján, hova keresnek építőmérnököt” – tudtuk meg Gábortól, aki szerint az oldal keresője sok „felesleges körtől” kímélte meg. „Jó tudni, hogy például milyen nyelvtudás szükséges az egyes pozíciókhoz” – fejtette ki a fiatal pályakezdő, akinek tapasztalatait a cégek képviselői is megerősítették. Általánosan igaz volt, hogy az állásajánlatokat minimum egy, általában kettő nyelv középfokú ismeréthez kötötték.

Azoknak sem kellett elkeseredniük, akiket álmaiktól csupán a szükséges nyelvtudás hiánya választotta el. A Külügyi Börze színes kínálatában mindenki megtalálhatta a számára optimális nyelvtanulási lehetőséget. Az idén 14. alkalommal megrendezett, több mint negyven kiállítót felvonultató piacon a külföldi szakmai gyakorlat, vagy továbbtanuláson gondolkodó diákok is megtalálták a számításukat.

Fotó: Takács Ildikó, Pintér Erik