Diplomájuk megszerzett tudásukat bizonyítja

Elsődleges fülek

445 hallgató végzett az Építőmérnöki Kar alap és mesterszakán a 2014/2015-ös tanévben.

„Kedves kollégák engedjétek meg, hogy elsőként üdvözöljelek benneteket az építőmérnökök családjában” – köszöntötte a frissdiplomásokat a Kar dékánja a diplomaátadó ünnepségen. „Ünnepre gyűltünk ma össze. Ünnepelnek az egyének és családjaik, hiszen elérték a kitűzött célt, és ünnepel karunk is, mert mi lehetne jelentőségteljesebb és felemelőbb, mint megállni egy pillanatra a kari élet ciklikus körforgásában és munkánk eredményeként büszkén oklevelet adni a végzett hallgatóinknak” – hangsúlyozta Dr. Dunai László.

A Kar első embere beszédében nyomatékosította, „olyan hivatást választottak, ami az egyik legnagyobb hatással van környezetünk alakítására”, egyúttal reményét fejezte ki, hogy sok szép feladat elvégzése vár a frissdiplomás építőmérnökökre, de ne feledjék „az egyetemet követően is tanulnia kell a szakmát, akár itthon, akár külföldön”.

„Egy hadsereget látok, a hazai mérnök hadtest következő alakulatát” – nyomatékosította a Mosonyi Emil ösztöndíj átadása kapcsán felszólaló Dr. Józsa János. A BME rektora, az Építőmérnöki Kar professzora örömét fejezte ki, hogy a négy nyertes pályázó közül ketten diplomamunkájukat külföldön készítették el, ezáltal is növelve „hírnevünket”. Dr. Józsa János beszédében szakmai sikerekben gazdag munkát kívánt a frissdiplomás építőmérnököknek, egyúttal megköszönte a kar oktatóinak áldozatos munkáját is.

Az Építőmérnöki Kar diplomaátadó ünnepség elnökségének tagjai:

Dr. Dunai László professzor, az Építőmérnöki Kar dékánja, a Hidak és Szerkezetek Tanszék vezetője, Dr. Józsa János az Építőmérnöki Kar professzora, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora, Dr. Krámer Tamás egyetemi docens, az Építőmérnöki Kar tudományos dékánhelyettese, Dr. Kollár László a Kar professzora, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese, Dr. Joó Attila egyetemi docens, az Építőmérnöki Kar gazdasági dékánhelyettese, Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, Dr. Ádány Sándor egyetemi docens, az Építőmérnöki Kar oktatási dékánhelyettese, a Tartószerkezetek Mechanikája Tanszék vezetője, Dr. Ádám József professzor, a Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság elnöke, Dr. Koncsos László professzor, a Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék vezetője, Dr. Farkas György professzor, a Mélyépítő BME Alapítvány és a Scientia et Conscientia Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Dr. Kisgyörgy Lajos egyetemi docens, az Út és Vasútépítési Tanszék vezetője, Dr. Szabó Iván, a Magyar Víziközmű Szövetség Vízipari Tagozat Vezetőségének elnöke,  Dr. Barsi Árpád professzor, a Fotogrammetria és Térinformatika Tanszék vezetője, Dr. Török Ákos professzor, a Geotechnika és Mérnökgeológia Tanszék vezetője, Deim Tamás, az Inter-CAD Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Rózsa Szabolcs egyetemi docens, az Általános és Felsőgeodézia Tanszék vezetője Herbay András, a Consteel Kft. képviselője, Dr. Hajnal Géza egyetemi docens, a Vízépítési és Vízgazdálkodási Tanszék vezető-helyettese, Nagy Renáta, a Kari Hallgatói Tanács elnöke

„Pár évvel ezelőtt, túl az érettségin büszkék voltunk, hogy felvételt nyertünk a Műegyetemre. Patinás falak között nagy elődök nyomdokain bizakodással vágtunk bele az építőmérnöki tanulmányokba. Most a központi épület aulájában ülve már csak nosztalgikus emlékek az éjszakákon át készített tervrajzok, péntek reggeli zárthelyik” – emlékezett vissza a végzős hallgatók nevében felszólaló Bíbok Attila a „meghatározó” egyetemi évekre. A mesterszakon végzett hallgató beszédében hangsúlyozta, hogy a kitartásnak, a szakma iránti lelkesedésnek és tanáraik áldozatos munkájának köszönhetik a megszerzett diplomájukat. „Kívánom, hogy ez a lelkesedés kísérjen végig a ránk váró úton.”

Az Építőmérnöki Kar diplomaátadó ünnepségén kitüntetésben részesült hallgatók:

A Magyar Mérnöki Kamara diplomadíját kapta:

Czinder Balázs MSc képzésen végzett hallgató

Átadó: Barsiné Pataky Etelka, a Kamara elnöke

A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság diplomadíját  kapták:

  • Piri Dávid, BSc képzésen végzett hallgató
  • Farkas Dóra, BSc képzésen végzett hallgató
  • Vrbovszki Róbert, MSc képzésen végzett hallgató
  • Hadzijanisz Konsztantinosz, BSc képzésen végzett hallgató

Átadó: Dr. Ádám József professzor úr, a Társaság elnöke

A Scientia et Conscientia Alapítvány Ösztöndíját kapta:

Jakab Sára, BSc képzésen végzett, az év hallgatója díjat kapta

Átadó: Dr. Farkas György professzor úr, a kuratórium elnöke

A Scientia et Conscientia Alapítvány Diplomadíját kapták:

  • Rénes Máté, BSc képzésen végzett hallgató
  • Lakatosné Schulek Iringó Johanna, BSc képzésen végzett hallgató

Átadó: Dr. Farkas György professzor úr, a kuratórium elnöke

A Mélyépítő BME Alapítvány, Gyimesi István Ösztöndíját kapta:

Kozma András Sándor, BSc képzésen végzett hallgató

Átadó: Dr. Farkas György professzor úr, a kuratórium elnöke

A Mélyépítő BME Alapítvány Ösztöndíját kapta:

Bacsa Tibor Lénárd, BSc képzésen végzett hallgató

Átadó: Dr. Farkas György professzor úr, a kuratórium elnöke

Dr. Szabó Iván úr, a Magyar Víziközmű Szövetség Vízipari Tagozat Vezetőségének elnöke által kiírt diplomaterv pályázaton megosztott díjat kapott:

  • Bíbok Attila, MSc képzésen végzett hallgató
  • Varga Laura, MSc képzésen végzett hallgató

Átadó: Dr. Szabó Iván elnök úr

Az Inter-CAD Kft. diplomadíjait kapták:

3.        díj: Papp Helga, MSc képzésen végzett hallgató

2.        díj: Vicze Dávid Zoltán, BSc képzésen végzett hallgató

1.        díj: Ziegner Bence, BSc képzésen végzett hallgató

Átadó: Deim Tamás ügyvezető igazgató úr

A Consteel Kft. diplomadíját kapta:

Kovács Péter Tamás, MSc képzésen végzett hallgató

Átadó: Herbay András képviselő úr

A Mélyépítő BME Alapítvány, Mosonyi Emil Ösztöndíját kapták:

  • Devecseri Mátyás, MSc képzésen végzett hallgató
  • Fleit Gábor, BSc képzésen végzett hallgató
  • Németh Anita, MSc képzésen végzett hallgató
  • Ware Noémi Ráchel, MSc képzésen végzett hallgató

 

További képek hamarosan elérhetőek a BME fototárban.

Fotó: Philip János