Ösztöndíjat a legjobb középiskolásoknak!

Elsődleges fülek

A BME Építőmérnöki Kara 2015 elején ösztöndíjat ajánlott fel két olyan diák számára, akik a tavasszal megrendezésre kerülő országos középiskolai tanulmányi versenyen jól teljesítenek.

A kar történetében ez az első ilyen kezdeményezés, amelynek célja az, hogy azok a tanulók, akik tudásukkal kiemelkednek a többiek közül, itt az egyetem első félévében az ösztöndíjtámogatás biztos tudatában kezdjék meg tanulmányaikat.

Az építőipari szakközépiskolák tanulói Építészeti és építési alapismeretekből a jelenlegi törvények szerint közép- és emeltszinten is tehetnek érettségi vizsgát. Ennek a tárgynak az eredményeit az Építőmérnöki Kar is elfogadja felvételi jelentkezéskor a matematika tantárgy mellett, 2. tárgyként.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak (SZÉTV) versenyében, az Építészeti és építési alapismeretek tárgy elődöntőjét követően az ország legjobb 30 diákja vett részt az országos döntőn, Szolnokon, a Műszaki Szakközép- és Szakiskolában.

Az első napon, 2015. április 16-án írásbeli feladatokat kellett megoldaniuk a versenyzőknek, a második napon, április 17-én, szóbeli megmérettetésen vettek részt. A BME Építőmérnöki Kara ez utóbbi napon szóbeli tájékoztatást is adott a Kar képzéséről és az ösztöndíj felajánlásról.

A versenyen részt vevők között vannak potenciális jelöltek, hiszen többen is jelentkeztek Karunkra. A döntőn elért eredmények ünnepélyes kihirdetése ugyancsak Szolnokon lesz, április 24-én. Az ösztöndíj elnyerésének feltétele a jó helyezés mellett a sikeres egyetemi felvétel is, így a jelöltekre még egy izgalmas eredményhirdetés vár: az egyetemi felvételi ponthatár.

A Kar vezetése örömmel adná át az ösztöndíjat a jelölteknek, hiszen az építéssel, építőiparral már néhány éve foglalkozó, és ezen a tanulmányi területen kiváló eredményt felmutató diákok számára Karunk további izgalmas kihívásokat és érdekes szakmai feladatokat tud biztosítani.

- Dr. Baráti Ilona -