Épített környezetünk

Elsődleges fülek

Fotópályázat középiskolások részére - Beküldési határidő 2015. szeptember 01.

Az építőmérnöki szakma alkotásai fontos szerepet játszanak életünkben. Nap mint nap látjuk őket és funkciójuknak megfelelő használatuk mindennapivá vált. Jelenlétük természetes és megszokott, ezért sokszor hajlamosak vagyunk szó nélkül elsétálni mellettük.

Állj meg! Csodáld meg, hogy milyen szép az iskolád épülete, milyen látványos a hegyi utak vonalvezetése, milyen hangulatos az éjszaka kivilágított Szabadság híd és az egész város! Ezek egytől egyig mérnökök ezreinek munkáját dicsérik.

Örökítsd meg a pillanatot és mutasd meg másoknak is, hogy milyen szépségeket rejt a szakma!

Díjátadó: 2015. október

Nevezési feltételek:

  1. A pályázaton részt vehet minden középiskolás diák, aki a 2014/15-ös tanévre érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkezik.
  2. A pályázat célja épített környezetünk szépségeinek bemutatása, legyen az akár egy apró részlet vagy egy teljes városi látkép.
  3. Egy pályázó maximum 5 db fényképpel nevezhet. Ezek minimum 5, maximum 10 megapixel felbontású JPEG képek.
  4. A pályázatra beküldött képeken végzett utómunka esetén nem változtatható meg a kép tartalma, azaz csak az alapvető korrekciók (expozíció, kontraszt, telítettség, stb.) megengedettek. A kép aránya vágással megváltoztatható.
  5. A nevezés díjtalan!
  6. A pályaművek beküldése kizárólag elektronikus úton történik a kepitofoto@gmail.com e-mail címre.

Az e-mail tárgya: Fotópályázat 2015

Az e-mailnek tartalmaznia kell:

  • pályázó nevét
  •  pályázó középiskolájának nevét, címét
  • beküldött kép címét (esetleg rövid leírását)
  • pályázó telefonszámát
  • pályázó e-mail címét
  • pályázó értesítési címét
  • érvényes diákigazolvány mindkét oldaláról készült képet (a középiskola által kiállított iskolalátogatási igazolással helyettesíthető

Díjazás:

I-III. helyezett: értékes tárgynyeremények

Megfelelő mennyiségű és minőségű pályamunkák beérkezése esetén a zsűri Különdíjat is kioszthat.

A legjobb pályamunkák kiállításra kerülnek, valamint megjelennek a kari kiadványokban.

A pályaműveket értékelő zsűri tagjai:

Dr. Dunai László    BME Építőmérnöki Kar, dékán

Dr. H. Baráti Ilona    BME Építőmérnöki Kar, egyetemi docens

Dolák Ádám        Képítő Fotókör, körvezető

Papp Helga        Képítő Fotókör, technikai vezető

Kiss András        fotográfus

Részvételi feltételek:

  1. A fotópályázaton való részvétellel a pályázó kijelenti, hogy ő a beküldött pályamunkák szerzője, így korlátlan felhasználási joggal rendelkezik azok felett. A fotók nem sértik más személyek szerzői vagy személyi jogait, tartalma nem ütközik semmiféle jogszabályba. Amennyiben mégis, azért a pályázó teljes jogi felelősséget vállal és mentesíti a BME Építőmérnöki Kart és a Képítő Fotókört (továbbiakban a pályázat kiírói) a harmadik fél által támasztott követelések alól.
  2. A pályázó a pályázaton való részvételével hozzájárul ahhoz, hogy nevét és középiskolája nevét, valamint az elért helyezést a pályázat kiírója a honlapján nyilvánosságra hozza.
  3. A pályázat kiírói fenntartják a jogot, hogy a beérkezett képeket megszűrjék és a pályázat témájától jelentősen eltérő pályaműveket kizárják a pályázatból külön értesítés nélkül.
  4. A beküldött pályázatok hiányosságáért, a küldés sikertelenségéért, az internetes, illetve a levelező rendszer hibáiért, esetleges leállásáért a pályázat kiírói nem vállalnak felelősséget.
  5. A pályázó részvételével a pályázat kiíróit visszavonhatatlan, határozatlan időre szóló felhasználási joggal ruházza fel a beküldött fényképek felhasználásához. Ez kiterjed a sokszorosítás, közzététel és terjesztés lehetőségére az Építőmérnöki Kar bemutatásának, népszerűsítésének céljából.
  6. A pályázó elfogadja, hogy a pályázat kiírói által felhasznált és közzétett tartalmak után nem élhet semmiféle szerzői jogdíj és egyéb díjak követelésével.
  7. A zsűri tagjai kinevezésüktől fogva állandó és nem leváltható bírái a pályázatnak.
  8. A kijelölt zsűri által hozott végeredmény és helyezés végleges és visszavonhatatlan, a pályázó ezt elfogadja és a döntéssel szemben nem fellebbezhet. A nyeremények készpénzre nem válthatók.
  9. A (2) pontban meghatározott személyes adatokon kívül a pályázat kiírói a pályázó adatait kizárólag a nevezési és részvételi feltételek teljesülésének ellenőrzésére használja, azokat nem teszi közzé és semmilyen más célra nem használja fel.
  10. A fotók beküldésével a pályázó elfogadja a Részvételi feltételeket és kijelenti, hogy minden pontban megfelel a Nevezési feltételeknek.