Betontechnológus Szakirányú Továbbképzés a BME Építőmérnöki Karán

Elsődleges fülek

Az Építőanyagok és Magasépítés Tanszék szervezésében induló négy féléves kurzusra lehetőleg 2015. január 20-ig várjuk a jelentkezéseket.

A betonnal szembeni fokozott elvárások (pl. nagy szilárdság, tartósság, veszélyes hulladékok tárolása stb.), a speciális igényeket kielégítő betonok kifejlődésének és az európai szabványok megjelenésének hatására a betontechnológia jelentősége egyre nagyobb hangsúlyt kap és érdeklődésre tart számot napjainkban.

A BME ÉMK Építőanyagok és Mérnökgeológia Tanszék a diplomával záruló Betontechnológus Szakirányú Továbbképzése a betontechnológia körébe tartozó legújabb ismeretek átadásával kívánja segíteni a praktizáló kollégákat. Saját, jól felfogott érdekében minden cégnek rendelkeznie kell jó betontechnológussal.

A továbbképzés célja, hogy a résztvevők megszerezzék a legfrissebb betontechnológiai ismereteket. Ennek érdekében a hallgatók a betontechnológiai módszerek mellett elmélyedhetnek a speciális tulajdonságú betonok témakörében, a betonalkotók anyagtani kérdéseiben, az építőanyagok újrahasznosításában, a környezetvédelmi kérdésekben, a betonstruktúra elemzésében és annak hatásában a tartósságra, a diagnosztika nyújtotta lehetőségekben – aminek eredményei megfelelő javítási vagy megerősítési mód kiválasztását teszik lehetővé, a mély és magasépítési szerkezetek betontechnológiai szempontból jelentős tervezési és kivitelezési kérdéseiben –, a betongyártás és előregyártásban, a minőségirányítás és minőségbiztosítás módszereiben, valamint áttekintést kapnak a vasbetonépítésben megjelent legújabb anyagokról is a tanfolyamon.

A tananyag egymásra épülő rendszerben áttekinti a betontechnológiához szükséges összes ismeretanyagot, valamint a hozzájuk kapcsolódó jogi, gazdasági és vezetéselméleti kérdéseket.

A négy féléves képzés (alapfeltétel szakirányú BSc diploma) levelező rendszerben történik – félévenként 3-3 konferenciahét általában hétfő 10.00-től csütörtök 16.00-ig –, amely az utolsó félévben szakdolgozat készítéssel zárul.

A következő tanfolyam kezdete: 2015. február.

Jelentkezési határidő: 2015. január 20.

A jelentkezéshez kérjük csatolja:

  • a végzettséget igazoló oklevél másolatát,
  • 2 db igazolványképet,
  • eredeti hatósági erkölcsi bizonyítványt
  • szakmai önéletrajzot.

További információ, ill. kérdés esetén: Sánta Gyuláné (tel: (1) 463-4068, e-mail: titkars@eik.bme.hu).

A tanfolyam részletes leírása és a jelentkezési lap a http://epito.bme.hu/eat/szakmernoki.php internetes oldalon található.