Igazságügyi szakmérnöki oklevél-átadó ünnepség az Építőmérnöki Karon

Elsődleges fülek

Az Építőmérnöki Karon 2014. november 7-én nem csak a nappali tagozaton végzett alap- és mesterdiplomások, hanem egy posztgraduális képzés végzősei is oklevelet kaptak.

Az ünnepélyes oklevél-átadáson azok az építő-, vagy építészmérnöki diplomával rendelkező szakemberek vehettek részt, akik júniusban három féléves képzés után építőipari igazságügyi szakmérnöki végzettséget szereztek. A több mint egy évtizede működő Építőipari Igazságügyi szakirányú továbbképzés a Magasépítési Tanszék gesztorálásával folyik, hallgatói a levelező rendszerű képzés végén szakdolgozattal, és záróvizsgákkal fejezik be tanulmányaikat. 

A külön programként megrendezett eseményen Dr. Dunai László, az Építőmérnöki Kar dékánja üdvözölte a megjelenteket, és elmondta, örül annak, hogy továbbképzésre is egyetemünket választották a most végzettek. Az Építőmérnöki Kar további képzéseit is ajánlja, hiszen a tanulást nem érdemes, nem szabad abbahagyni. 

Köszöntőt mondott Dr. Stocker György, a Magasépítési Tanszék tanszékvezetője. Beszédében felhívta a figyelmet a szakmai terület sokoldalúságára, komplexitására, valamint a különböző szakterületen dolgozók együttműködésének fontosságára, a kölcsönös tiszteletre, a hibátlan teljesítésre, elkerülendő a hosszan elhúzódó vitákat, pereket. 

Ezen a nyáron tizennégy hallgató védte meg szakdolgozatát, igen jó eredménnyel. Közülük két hallgatónak – méltató szavak kíséretében – kiváló minősítésű oklevelet adhatott át Dr. Farkas József professzor emeritus, aki a júniusi záróvizsgán a Bizottság elnöki feladatait is ellátta.

Az ünnepség végén a képzés szakfelelőse, Dr. Baráti Ilona rövid beszédében kiemelte, hogy a képzés tananyaga az elméleti és alapozó ismereteken kívül az aktuális műszaki-szakmai és jogi környezetre fókuszál, így a képzés szakirányának megfelelő új ismeretek is hamar megjelennek az oktatásban. A posztgraduális képzés egyik feladata éppen ez, naprakész ismeretet adni, a napi feladatok sikeres elvégzését segíteni. A képzés oktatói bíznak abban, hogy jól hasznosítható ismeretekkel gazdagodtak a hallgatók, és abban is, hogy a jó szakmai kapcsolatok fennmaradnak.

- B.I. -