Állami támogatás segíti a kari TDK-műhely munkáját

Elsődleges fülek

Az Építőmérnöki Kar nyertes pályázatot nyújtott be a Nemzeti Tehetség Program NTP-TDK-13 jelű pályázati kategóriában.

„Az Építőmérnöki Kar hasonló pályázatokkal már több esetben részesült anyagi támogatásban. A most megnyert összeget a sikeres TDK pályamunkát bemutató diákok konferencia részvételére, szereplésére, valamint a jelenleg készülő TDK dolgozatok anyag- és laborköltségeire, valamint a terepi mérések utazási költségeinek támogatására fordítják” – tudtuk meg Dr. Takács Bencétől.

Az Építőmérnöki Kar TDK felelőse tájékoztatásul elmondta, hogy a Műegyetem a „tédékázó” diákok számára a TÁMOP pályázati támogatás keretében korábban is tudott részvételi, illetve utazási támogatást biztosítani. „A megnyert pályázatnak köszönhetően azonban több diák TDK kutatómunkáját tudjuk támogatni (anyagvizsgálatok, laboratóriumi és helyszíni mérések), valamint a hallgatók új eredményeiket hazai és néhány nemzetközi szakmai konferencián is bemutathatják. Az így szerezett tapasztalatok megfelelő alapot jelenthetnek a későbbi doktori kutatásokhoz is” – erősítette meg az oktató.

kisminta kísérlet a különféle talajváltozatok szivárgási tényezőjének meghatározására

A nyertes pályázat kapcsán Dr. Takács Bence bejelentette az Építőmérnöki Kar a tehetséggondozási program keretében 2014 nyarán első alkalommal (elsősorban a brazil cserediákok számára) angol nyelvű TDK konferenciát szervez.  „Az idegen nyelvű TDK konferenciára a hallgatók már 16 előadással jelentkeztek. A kedvező tapasztalatok birtokában a karunk szeretné az idegen nyelvű TDK-t az Egyetem egészére kiterjeszteni.”

A nyertes pályázat támogatói:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További információk és TDK jelentkezés: Építőmérnöki Kar TDK oldalon.

Az Építőmérnöki Kar mellett szintén sikeres pályázatot nyújtott be és anyagi támogatásban részesült a BME Vegyész és Biomérnöki Kar, a Gépészmérnöki Kar, az Építészmérnöki Kar, valamint a Természettudományi Kar is.

Fotó: Philip János, Hajnal Géza