Újra WISBA hallgatói program!

Elsődleges fülek

Pályázz Te is és vegyél rész ingyenes nemzetközi projektünkön! - Jelentkezési határidő: 2015. június 14.

Wienerberger Fenntartható Építés Akadémia (WISBA, Wienerberger Sustainable Building Academy) pályázata idén második alkalommal támogat Ausztria, Belgium, Lengyelország, Olaszország és Svájc mellett Magyarországról is hallgatói csoportokat. A nyertes pályázók útiköltségét, részvételi díját a WISBA konferenciákra és a különböző országokban tartandó workshopokra a kiíró, a Wienerberger AG állja.

Kik pályázhatnak?

A WISBA programra olyan elkötelezett és kiemelkedő teljesítményű, negyedik vagy ötödik tanulmányi évüket végző építész-, építőmérnök hallgatók pályázhatnak, akik érdeklődnek a fenntartható építéshez kapcsolódó területek iránt, illetve szeretnék mélyíteni ezzel kapcsolatos tudásukat és tapasztalataikat. A magyarországi pályázók közül négy hallgatót választanak ki.
Online pályázat: http://wisba.wienerberger.com/apply/

Az idei év témája

A WISBA program 2015-ös témája egy téglából épülő low-tech irodaház (Baumschlager Eberle iroda tervezte Building 2226). A projekt célja, hogy a résztvevők közös munkával megalkossanak kettő, a jövő két lehetséges forgatókönyvéhez alkalmazkodó tégla irodaházat, amely megfelel a hosszú távú fenntarthatóság követelményeinek is. Az egyik csoport a jövőbeli klímaváltozáshoz igazítja az irodaház tervezését, a másik csapat pedig az irodaház lehető legsokoldalúbb kihasználására koncentrál, figyelembe véve a fenntarthatóság három dimenzióját: társadalom, környezet, gazdaság.